healingpowerofquran

Menu

Forgot password? | Forgot username? | Register

SLIKE-zapisi i talismani od sihirbaza i sarlatana

SLIKE-zapisi i talismani od sihirbaza i sarlatana

Sihr spravljen od krscanskog sihirbaza ,poslije rukje pronadjen u kuci ,tacnije zapakovan u najlon i postavljen u postavu od kreveta .Sihr spravljen od suhe trave plastisnog kipa-statue i ostatka pupcane vrbce .. Molim Uzvisenog Allaha swt da nas zastiti od svakog zla .Amin

http://www.ljekovitamockurana.com/images/agorapro/attachments/404/z1.jpg

http://www.ljekovitamockurana.com/images/agorapro/attachments/404/z2.jpg

http://www.ljekovitamockurana.com/images/agorapro/attachments/404/z3.jpg

Zapisi od jedne vracare koja se bavi sa saljevanjem strave-strahe (topljenje olova na vatri ),pokusaj sarlatana-ke da pise zapise i sa njima obmanjuje ljude.

http://www.ljekovitamockurana.com/images/agorapro/attachments/404/z4.jpg

Nošenjem tankog crvenog konca (koji je ujedno i vid hamajlije) je običaj koji se povezuje sa judaizmom i judaističkim učenjima poznatijim pod imenom kabbalah. Za njega se kaže da odvraća lošu sreću koju čovjeku može donijeti urok zla oka. Na hebrejskom jeziku se ovaj crveni konac naziva rojte bindele. Ovaj crveni konac je obično napravljen od tanke vunice. Nosi se na ruci, povezan kao narukvica na lijevoj ruci.

http://www.ljekovitamockurana.com/images/agorapro/attachments/404/z5.jpg

http://www.ljekovitamockurana.com/images/agorapro/attachments/404/z6.jpg

NAPOMENA:

Hadis kojeg prenosi Imran ibn Husajn, radijallahu anhuma, da je Vjerovjesnik, sallallahu alejhi ve sellem, vidio na ruci nekog čovjeka narukvicu od bakra, pa ga je upitao šta je to, a on mu je odgovorio da to nosi da ga štiti od slabosti. A onda mu je reka Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem: "Skini je jer ti ona neće povećati osim slabost, jer ako bi ti sa njom umro ne bi se spasio nikada". Ovaj hadis bilježe Ahmed, Ibn Madže, Ibn Hibban i Hakim. Vjerodostojnim ga ocjenjuje Ibn Hibban i Hakim, a slabim Albani i Šuajb Arnaut zbog ravije Mubarek ibn Fudale koji je mudelis i zbog prekida u lancu hadisa.


Ovo je jedna dova koja štiti od uroka:

E`uzu bi-Llâhi mine-ššejtâni-rradžim
Bismi-llâhi-rrahmâni-rrahîm

E`uzű bi kelimâti-Llâhi-ttâmmeti ve min kulli šejtânin ve hâmmetin ve min kulli `ajnin lâmmetin, e`uzu bi kelimâti-Llâhi-ttâmmâti min šerri mâ haleka ve mu`avvezetejni."

Allahov Poslanik preporučio je učenje sura El-Felek i En-Nas kao sredstvo za čuvanje od uroka. Zabilježeno je da je Allahov Poslanik učio razne dove kao vid zaštite od džinna i uroka sve dok nisu objavljene ove sure, a kada su one objavljene, samo je njih učio. (Tirmizi, vjerodostojnim ga je ocijenio šejh Albani)

Također je zabilježeno da je učio dove u kojima je molio Allaha da sačuva njegove unuke Hasana i Husejna, r.a., od uroka:
عن ابن عباس قال كان رسول الله صلى الله عليه وسلم يعوذ الحسن والحسن أعيذكما بكلمات الله التامة من كل شيطان وهامة ومن كل عين لامة ويقول إن أباكما كان يعوذ بهما إسماعيل وإسحاق . رواه البخاري
Transkripcija dove: ‘’U’izukuma bikelimatillahit-tammeti min kulli šejtanin ve hammeti ve min kulli ‘ajnin lammeti.’’ (Buharija, Ebu Davud, Tirmizi)

Edited by: Senad Kovačević - Mar-25-2015 07:02 AM

Preporučujem vam upotrebu čorokuta (ar: el-habetu es-sevda'), jer u njemu se nalazi lijek za sve osim za smrt." (Buhari, 7/160)

Senad Kovačević
Administrator
useravatar
Offline
174 Posts
Administrator
Male  Website 
Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.
There are 0 guests and 0 other users also viewing this topic

Board Info

Board Stats
 
Total Topics:
286
Total Polls:
4
Total Posts:
51
User Info
 
Total Users:
315
Newest User:
Sanela
Members Online:
0
Guests Online:
79

Online: 
There are no members online
FaLang translation system by Faboba