healingpowerofquran

Menu

Forgot password? | Forgot username? | Register

HIDŽAMA I MASAŽA SMETAJU DŽINIMA

HIDŽAMA I MASAŽA SMETAJU DŽINIMA

Hidžama

Hidžama je sunnet Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, a uopće jedan od najboljih lijekova, bilo da se radi o fizičkom zdravlju, bilo o bolesti izazvanoj utjecajem džinna. Posebno je korisna kod zastarjelih slučajeva. Kod nekih pacijenata ogroman je broj džinna, a dugo su vremena proveli u tijelu pa i preko 30 godina. Kod takvih slučajeva jedna hidžama nekad zamijeni 10 terapija rukje, ako se tako može reći i porediti radi pojašnjenja učinka hidžame. Oni koji žele više saznati o hidžami, dosta informacija mogu pronaći na internetu.

MasažaDžinnima jako smetaju udarci ili masaža tijela. Po cijelom čovjekovom tijelu nalaze se krvni sudovi po kojima se kreću džinni ukoliko uđu u čovjekovo tijelo. Posebno za onoga koji ima više tegoba jako je dobro da nabavi masažer za tijelo i na taj način oslabi džinna ili ga potpuno izbaci do idućeg tretmana rukjom. Na taj način će ubrzati proces liječenja. Dobro je izmasirati cijelo tijelo, ali najčešće: desno i lijevo duž cijele kičme, vrat, ruke u ramenima do lakta, sredinu prsa, lijevu stranu plućnog krila oko srca, stomak, vanjski dio bedara, listove u nogu. Gdje je tkivo zdravo, masažer pri normalnom pritisku ne bi trebao boljeti, a gdje se osjeti bol, tu treba nastaviti jer su tu prisutni džinni.

Preporučujem vam upotrebu čorokuta (ar: el-habetu es-sevda'), jer u njemu se nalazi lijek za sve osim za smrt." (Buhari, 7/160)

Senad K
Administrator
useravatar
Offline
177 Posts
Administrator
Male  Website 
Administrator has disabled public posting. Please login or register in order to proceed.
There are 0 guests and 0 other users also viewing this topic

Board Info

Board Stats
 
Total Topics:
289
Total Polls:
4
Total Posts:
51
User Info
 
Total Users:
335
Newest User:
Veronika
Members Online:
0
Guests Online:
102

Online: 
There are no members online
FaLang translation system by Faboba