ljekovitamockurana7

Menu

Zaboravljena šifra? | Zaboravljeno korisničko ime? | Registruj se
  • Indeks
  • » Članovi
  • » @Senad
  • » Profil

Postovi

Postovi

• Kaže Allahov Poslanik, sallallahu alejhi we sellem: “Onaj ko sedam puta kaže ove riječi, kada osvane i zamrkne, biće mu dovoljno da riješi dunjalučke i ahiretske brige:

حَسْبِـيَ اللّهُ لا إلهَ إلاّ هُوَ عَلَـيهِ تَوَكَّـلتُ وَهُوَ رَبُّ العَرْشِ العَظـيم

“Hasbijellahu la ilahe illa huve alejhi tevekkeltu ve huve rabbul-aršil-azimi” (Dovoljan mi je Allah – nema drugog boga mimo Njega, na Njega se oslanjam, On je Gospodar Arša Veličanstvenog)

(Et-Tirmizi. Ovaj je hadis pouzdanim ocijenio šejh el-Albani.)

_________________________________

• Kaže Allahov Poslanik, sallallahu alejhi we sellem: ”Ko prouči: Kul huvallahu ehad, i kul euzu bi rabbil felek, kada osvane i zamrkne, Allah će ga poštedeti onoga što ga brine i dovoljno mu je to kao zaštita od svakog zla.”

(Ebu Davud i et-Tirmizi. Ovaj je hadis pouzdanim ocijenio šejh el-Albani.)
________________________________

• Jedan ashab je pitao: “Allahov Poslaniće, šta misliš, ako bih ja sve svoje dove zamijenio donošenjem salavata na tebe?” Odgovorio je: “Tada će ti Allah Slavljeni i Uzvišeni biti dovoljan za ono što te brine od tvoga dunjaluka i tvoga ahireta.”

U drugom rivajetu stoji: “Biće ti oprošteni grijesi i bit češ pošteđen briga.”

(Et-Tirmizi. Ovaj je hadis pouzdanim ocijenio el-Albani.)

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ كَمَا صَلَّيْتَ عَلَى إِبْرَاهِيمَ وَعَلَى آلِ إِبْرَاهِيمَ إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ
اللَّهُمَّ بَارِكْ عَلَى مُحَمَّدٍ وَعَلَى آلِ مُحَمَّدٍ كَمَا بَارَكْتَ عَلَى إِبْرَاهِيمَ وَعَلَى آلِ إِبْرَاهِيمَ إِنَّكَ حَمِيدٌ مَجِيدٌ

Allāhumme salli ‘alā Muhammedin ve ‘alā āli Muhammed kemā sallejte ‘āla Ibrāhīme ve ‘āla āli Ibrāhīme, inneke Hamidūn Medžīd. Allāhumme bārik ‘alā Muhammedin ve ‘alā āli Muhammed kemā bārekte ‘alā Ibrāhīme ve ‘alā āli Ibrāhīme, inneke Hamīdun Medžīd.

Allahu, podari svoj salavat Muhammedu i porodici Muhammedovoj, kao što si podario Ibrahimu i porodicu Ibrahimovoj, Ti si, uistinu, Hvaljeni i Slavljeni. Allahu, podari bereket Muhammedu i porodici Muhammedovoj, kao što si podario Ibrahimu i porodici Ibrahimovoj, Ti si, uistinu, Hvaljeni i Slavljeni.
______________________________

• “Bismillahillezi la jedurru me‘asmihi šej’un fil erdi ve la fis-semai ve huves- semi‘ul-‘alim” – U ime Allaha s čijim imenom ništa ne može naštetiti ni na Zemlji ni na nebu, i On sve čuje i zna.”

Za ovu dovu Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao je da se onome ko je prouči po tri puta uči ujutro i navečer neće dogoditi zlo i da će biti zaštićen od šejtanskog i džinskog utjecaja.

(Ebu Davud, et-Tirmizi i Ahmed. Ovaj je hadis pouzdanim ocijenio šejh el-Albani.)

Jan-02-2017 08:30 PM
Samolijecenje
Kategorija: Ljekovita Moc Kur'ana
Forum: Liječenje

Treba znati da liječenje kod učača rukje nije dovoljno za izlječenje od sihra, čak je veoma rijedak slučaj da se neko izliječio od sihra samim liječenjem kod učača rukji…

Na samom početku treba znati da je liječenje od sihra duži proces od liječenja od džinskog napada ili uroka. Vremenski izraženo, kako prenose neki stručnjaci iz ove oblasti, liječenje sihra u većini slučajeva traje (ili bi trebalo da traje) od 6 mjeseci do 2 godine. Rijetki su slučajevi izlječenja prije 6 mjeseci kao i duže od dvije godine. Međutim, činjenica je da se mnogi bolesnici koji boluju od sihra liječe godinama, tri, pet, sedam ili više, a razlog tome je njihovo nedosljedno pridržavanje trepija. Čim osjete da im je lakše i bolje umanje, ostave ili napuste terapije iako se nisu potpuno izliječili, što naravno produžava vijek bolesti sihra. A ponekad dugogodišnje i čak beznadežno liječenje od sihra može biti posljedica veoma jakog sihra ili konstantnog obnavljanja sihra. Onaj ko želi i hoće da se brzo i što prije izliječi od sihra najefikasniji način je, uz odlaske kod učača rukji, da aktivno učestvuje u samoliječenju.

Samoliječenje se ostvaruje na dva načina:

Prvi – primjenom jakih terapija.

Drugi – dosljednim praktikovanjem vjerskih propisa, iskrenom vraćanju Allahu, izučavanjem Islama i islamskih nauka, učenjem vjere i bukvalno bavljenje vjerom i posvećivanje vjeri. Pod ovo ulazi: čitanje islamske literature, činjenje mnoštva dobrovoljnih ibadeta, slušanja predavanja, prisustvovanja islamskim aktivnostim – predavanjima, dersovima, kuresevima i slično.

Ono što uzrokuje, uz Allahovu dozvolu i pomoć, brzo izlječenje od sihra sa ova dva načina samoliječenja je bukvalna činjenica da džini-šejtani koji su zaduženi dejstvo sihra jednostavno ne mogu podnijeti učenje Kur’ana i ono našto se nauči, zikrenje, dovljenje, okrenutost i posvećenost čitavog bića Allahu i Njegovoj uzvišenoj vjeri, te moraju napustiti tijelo i uništiti sihr ili izgoriti. Sa druge strane, sa jakim terapijama se brže rezvezuju čvorići i uništava napravljeni sihr ma u kojem obliku bio.

Jaka terapija

Onaj ko nastoji da istraži šta stručnjaci i učači rukja savjetuju i govore o snažnim i jakim terapijama koje pospješuju i ubrzavaju liječenje od sihra, naći će veliko šarenilo odgovora. Razlog tome je što je ovo pitanje izgrađeno na iskustvu i praksi a ne šerijatskim argumentima. Treba znati da liječenje kod učača rukje nije dovoljno za izlječenje od sihra, čak je veoma rijedak slučaj da se neko izliječio od sihra samim liječenjem kod učača rukji. A da ne govorimo da nije dovoljno za što brže izlječenje.

Evo jedna od tih jakih terapija koja uz Allahu pomoć slama sihr:

Terapija se sastoji od dva dijela:

1 – onog što se jede i pije i čime se masira, i 2 – onog što se uči, zikri i dovi i biva ubijeđen.

TERAPIJE JEDENJA, PIJENJA I MASIRANJA

1- svakodnevno pijenje naučene vode (poželjna je izvorska voda),

2- masiranje naučenim maslinovim uljem naveče pred spavanje po čitavom tijelu, a kasnije nakod 3 dana po dijelovima tijela gdje se osjete bolovi,

3- jedenje naučenog meda i čurokotovog ulja (ujutro i naveče po jednu kašiku),

4- kupanje (sablivanje preko glave) najmanje jednom dnevno naučenom vodom (ujutro ili naveče).

TERAPIJE UČENJA, ZIKRENJA I DOVLJENJA

1- svaki dan da presluša (bolje je da sam ako može učiti) čitavu suru Bekaru (ako ne može ili ne smije sam onda u prisustvu nekoga od ukućana),

2- svaki dan da presluša Rukju (ako ne može ili ne smije sam onda u prisustvu nekoga od ukućana),

3- da svakodnevno uči Kur’an od 10 do 20 stranica (ako zna učiti, a ako ne zna onda da čita islamsku literaturu),

4- da zikri Jutarnji i Večernji zikr, i sve druge zikrove, da ih što više nauči iz knjižice Husnul-muslim,

5- kad god nađe priliku da donosi istigfar: ESTAGFIRULLAHI VE ETUBU ILEJHI,

6- da svaki put kad padne na sedždu (u farzovima ili nafili) dovi: ALLAHU MOJ IZLIJEČI ME OD SIHRA (najmanje tri puta),

7- da klanja noćni namaz (poslije Jacije do Zore) pa makar i sa kratkim surama ili čitanjem iz Mushafa,

8- cijelo vrijeme terapije neka razmišlja i osjeća Allahovu moć, snagu, veličinu i kudret.

– ako pored ovoga svega nađe vremena da čita islamsku literaturu ili tekstove o islamskim temama.

NAPOMENE:

Treba napisati raspored terapije na papiru, tj. napisati sve spomenuto i voditi svakodnevnu evidenciju o primjeni trapije stavljajući kvake za odrađeno. Ovu terapiju treba praktikovati dok se bolesnik dobro ne ispovraća ili dok ne osjeti veliku olakšicu, tek onda nek smanji terapije, ublaži ih ali ne da ih potpuno ostavi. Ako nešto od spomenutog nema ili ne može nema smetnje.

Naučavanje na vodu, med i ulje može raditi bilo ko, dovoljno je da uči Ajetul-kursi, Kulhuvallah, Felek i Nas, i dva zadnja ajeta Bekare, a ako još nešto doda to je bolje. Ova treapija je bolja i jača od čestih odlazaka kod učača rukje. Najbitnije od svega spomenutog je svakodnevno slušanje Bekare i Rukje, naravno i ostalo je bitno za brzo izlječenje, ali nema jake terapije bez slušanja Bekare i Rukje. Ve billahi tevfik.

mr. Zijad Ljakić (n-um)

Pojedine sure iz Kur'ana su posebno vrijedne i važne za učenje tokom perioda anksioznosti i depresije, budući da njihove poruke i značenja mogu olakšati i otkloniti teška psihička stanja, uz Božiju pomoć...

Dunjalučki život nije posut ružama. Kao ljudska bića, često patimo zbog slomljenog srca, tuge i iskušenja. Svaka od tih situacija nas može odvesti u depresiju. Međutim, ponekad nam i ne treba razlog da budemo depresivni, a kada se to desi obaveza nam je da potražimo pomoć. Allah, dželle še'nuhu, je objavio Kur'an kao uputu ljudskom rodu sve do Sudnjeg dana, dajući nam vodič koji nam može pomoći u depresivnim stanjima. Pojedine sure iz Kur'ana su posebno vrijedne i važne za učenje tokom perioda anksioznosti i depresije, budući da njihove poruke i značenja mogu olakšati i otkloniti teška psihička stanja, uz Božiju pomoć.

Sura El-Inširah - (Širokogrudnost)

Allah, dželle še'nuhu, je zajedno s surom Ed-Duha – Jutro, objavio i suru El-Inširah – Širokogrudnost. U njoj, Uzvišeni poručuje Muhammedu, sallallahu alejhi we sellem, da je On otklonio unutarnju bol i tugu koju je Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, osjećao zbog Objave Kur'ana i teškoća s kojima se susretao. Allah Uzvišeni naglašava kako će On uzdignuti spomen Svog Poslanika, sallallahu alejhi we sellem, širom zemaljske kugle, a danas ne prođe niti jedna sekunda, a da se na nekom dijelu Zemlje ne čuju riječi ezana: „Ešhedu enne Muhammeden Resulullah!“.

U suri Inširah se spominje da nakon svake teškoće, ma kako teška bila, dolazi olakšanje, i da ono neminovno dolazi nakon belaja. Kao zadnji savjet, Uzvišeni poručuje Poslaniku, sallallahu alejhi we sellem, da vrijeme čekanja do dolaska olakšanja skrati ibadetom Gospodaru, a to je i poruka nama da u vremenima depresije nastojimo otkloniti svoj zdravstveni problem oslanjanjem i spominjanjem Allaha.

Sura Jusuf

Jedna od najranijih sura objavljenih Poslaniku, sallallahu alejhi we sellem, je sura Jusuf. Radi se o jedinstvenom kur'anskom poglavlju, jer je skoro u potpunosti posvećenom govoru o jednom Božijem poslaniku – Jusufu, alejhi-s-selam. Iz ove sure se mogu izvući nebrojene poruke, a mnoge od njih su vezane za načine prevazilaženja teških psihičkih stanja. Razmislimo o načinu na koji su se Jakub, alejhi-s-selam, i Jusuf, alejhi-s-selam, borili s duševnom boli i patnjom ovosvjetskom, i kako ih je Allah obojicu uzvisio zbog njihovog sabura. Ova sura je objavljena i kao utjeha našem Resulullahu, alejhi-s-selam, a i svakom od nas može poslužiti kao lijek za depresiju!

Sure Isra - Uzdignuće, Kehf - Pećina, Merjem, Ta-Ha, El-Enbija –Poslanici

Ugledni ashab, Abdullah ibn Mesud, radijallahu anhu, je u pogledu nabrojanih sura istakao: „One su među prvim objavljenim surama i one su moje blago.“ Imam Bejheki u komentaru ove izreke kaže: „Ibn Mesud govori o superiornosti ovih sura, zbog onoga što one sadrže od kazivanja o poslanicima i njihovim narodima. One spadaju među prve sure, objavljene na početku islama, u mekkanskom periodu i ubrajaju se među prve dijelove Kur'ana koji su učeni i pamćeni napamet.“

Sure Isra, Kehf, Merjem, Ta-Ha i El-Enbija sadrže mnoga kazivanja o poslanicima, drevnim narodima, a posebno o Benu Israilu. Svako od tih kazivanja može pomoći u liječenju depresije i anksioznosti, i pomoći da osjetimo snagu i veličanstvenost Uzvišenog Allaha.

Sura Er-Rahman – Milostivi

Sura Er-Rahman sadrži možda i najrječitiji i najljepši opis kako Dženneta, tako i Džehennema. Ona nam govori o mnogim blagodatima kojima nas je Allah obasuo. To je sura koja je smiraj za uši, lijek za srce i hrana za dušu. Zahvaljujući svojim prelijepim slikama i opisom Dženneta, te spomenom blagodati našeg Gospodara, sura Er-Rahman je divan lijek za depresiju.

Sura En-Nas – Ljudi

Često puta su glavni uzroci depresije slabo samopoštovanje i sumnje u vlastite sposobnosti. Mnoge od tih stvari su preuveličane zahvaljujući šejtanovim došaptavanjima, a on se zakleo da će pokušati zavesti svakog insana na Zemlji. Međutim, Allah je Najmilostiviji prema robovima i nije ih ostavio samima. Među surama koje su objavljene kao lijek za šejtanove vesvese ističe se posljednja kur'anska sura, En-Nas. Često učenje ove sure nam može pomoći da otklonimo sumnje i šejtanova došaptavanja, uz Božiju pomoć, jer se radi o suri koja priziva Allahovu zaštitu.

Autor: hafiza Rejhana Umer
Za Akos.ba preveo: Nedim Botić
______________________________________

Izlaz iz stanja očaja i depresije

Često zapadamo u depresivna stanja, posebno danas, kad sve imamo a nemamo ništa. Kur'an je lijek, Kur'an je savjet, Kur'an ti je najbolji prijatelj i vaiz, jednostavno kazano, Kur'an ti je spas i Uputa za sretan život. Svaka kur'anska sura, svaki ajet, ima svoju poruku i pouku, problem je u nama, što zbirku tih pouka „iz poštovanja“ prema Kur'anu, čuvamo umotano u peškire u svojim komodama, visoko podignut, da ga djeca ili neko od ukućana ne bi dirao, jer to je Božija Knjiga, Kur'an. Kur'anska sura, koju bi trebao da zna napamet svaki vjernik, ima izuzetno jaku poruku, izuzetno smirujući poziv, djeluje opuštajuće na čovjeka i daje mu novu nadu, nadu da nije sve gotovo. Posebno bi psihijatrima muslimanima preporučio izučavanje ove sure, mislim da bi im olakšala rad sa pacijentima.

Sura „Ad-Duha“. Želim da vas upoznam sa njenim tumačenjem i sa njenim porukama. Njeno učenje, a posebno ako se zna njen prevod i pogotovo ako se zna, njeno tumačenje (tefsir), nevjerovatnom pozitivnom energijom utječe na stanje srca. Ona te jednostavno tjera da razmišljaš pozitivno, nema mjesta mraku ni sumnji. Ova sura objavljena je u Mekki, objavljena je Poslaniku, sallallahu alejhi ve sellem, u vrijeme kad mu Objava nije dolazila šest mjeseci. Ništa se nije dešavalo šest mjeseci, nije imao poslaničke snove, melek Džibril mu nije dolazio, ništa, nikakva veza sa Allahom kad je u pitanju Objava. Za to vrijeme, Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, polahko, kao da je počeo da pada u očaj, počeo je da se brine, počeo je da se boji, kako nije nešto uradio pa je Allah ovako dugo prekinuo vezu sa njim.

Desi se, iako klanjamo, postimo, učimo Kur'an, dijelimo sadaku, često pomislimo kako od toga možda nema ništa, kako to možda samo džaba radimo, gubimo nadu, osjećamo se umorno. Okruženje oko nas, naš posao, porodica, toliko nas izmore da i ono od ibadeta što radimo, radimo polijeno, na brzaka i onda počnemo da sumnjamo. Dešava se a nema ništa gore kad vjernik počne da pada u vjersku ili duhovnu depresiju. I nakon šest mjeseci, nazovimo ga depresivnog stanja, nekog straha, Allah, dž.š. spušta Obajvu, spušta suru Ad-Duha.

1. Tako mi jutra – Poruka onome koji misli da je u nekom mraku, boji se nekog straha, poruka da se probudi, jer nastajanjem jutra, nastupa novi dan i rađa se Sunce. Sunce, zora, jutro, dan, svjetlost su pozitvni efekti za novu nadu. Tuga nije vječna, nisu svi dani crni.

2. I noći kad se utiša – Noć, stvorena da se čovjek u njoj odmara, da svoje tijelo i dušu odmori. Ljudi koji noć pretvore u dan a dan u noć, su uglavnom depresivni, ljuti, neraspoloženi. Nisu naspavani, jer čitavu noće sjede a danju spavaju. Noć je stvorena da bi se insan u njoj duševno i tjelesno odmorio kako bi danju bio raspoložen i odmoran.

3. Gospodar tvoj te nije napustio ni omrznuo - Muhamede, Allah te nije zaboravio, nije te napustio i On nema prema tebi nikakva prezira. Allah nikog ne prezire, Allah nikoga ne mrzi i nikoga ne zaboravlja. Zato se ne smije gubiti nada u Allahovu milost, ako hoćeš da živiš smirenim životom.

4. Onaj svijet je zaista bolji za tebe od obog svijeta – Da, stanje u kojem se nalazimo na ovom svijetu, ne može se ni uporediti sa stanjem budućeg svijeta koje nam se polahko približava. Svjestan vjernik treba imati to na umu, jer sve patnje i iskušenja su prolazna, a za strpljivost, nagrada će biti vječno uživanje na onom svijetu. Zato odbaci sve brige, probleme, osloni se na Allaha i strpljivo čekaj ono što je Allah od dobrote svoje obečao.

5. A Gospodar tvoj će tebi sigurno dati, pa ćeš zadovoljan biti – Da, uskoro, jer Allah nagrađuje strpljive, Allah će ti dati ono što će tebe i tvoju dušu da usreći na ovom svijetu a na drugom posebno. Allah će da ulije zadovoljstvo u tvoje srce. Allah nam poručuje, da će nam uvijek dati izlaz iz svake situacije, da će nam dati pobjedu i pomoć, bilo nama kao skupini ili kao pojedincu.

6. Zar nisi siroče bio, pa ti je On utičište pružio - Allah podsjeća Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, na period kad je bio jetim, pa ga je On u svoju zaštitu uzeo. Allah nikad ne napušta svoje robove na cjedilu. Koliko nas je Allah puta spasio dok smo bili mali, dok smo bili u mladosti, koliko nas je puta izliječio, koliko nam je puta dao da napredujemo? Mnogo, samo što slabo pamtimo i kad nam ne krene kao mi želimo, padamo u očaj i depresiju, gubeći nadu u Allahovu milost. Allah će nam uvijek utočište da pruži, samo Mu se trebamo obratiti.

7. I za pravu vjeru nisi znao, pa te je na pravi put uputio – Gdje bismo danas bilo da nas Allah nije uputio na Pravi put, gdje bi bili da nas Allah nije pogledao i sputio na nas Svoju milost i uputu? Nismo klanjali a danas klanjamo, nismo postili a danas postimo, učimo Kur'an, trudimo se da na taj način iskažemo svoju zahvalanost Allahu na uputi. Vjerujemo u Njega a zapadamo u stanje očaja i depresije, potraži utočište kod Allaha u dovama i činjenju dobrih djela, pa ćeš da vidiš kako duša uživa.

8. I siromah si bio, pa te je imučnim učinio – Allah nam daje razna bogastva, samo što ih ne vidimo i što smo uglavnom uvijek nezadovoljni, stalno smo gladni i tražimo još. Nije samo bogatsvo u novcu, bogatsvo je u djeci, zdravlju, znanju, ponašanju, zdravo odgojenoj djeci. Allah nas na razne načine opskrbljuje i daje nam, ponekad više nego što zaslužujemo, ali smo nezahvalni pa zbog umišljenjnog siromaštva, padamo u očaj i gubimo se.

9. Zato siroče ne ucvili – Jaka poruka od Allaha da se siročetu ne smije bilo koja vrsta nepravde učiniti.

10. A na prosjaka ne podvikni - Ako ti neko zatraži i ne daš, nemoj da ga još vrijeđaš i ponižavaš. Allah nam šalju poruku da prema dvije vrste ljudi, trebamo biti pažljivi, to su jetimi i prosjaci. A znate li kako se duša može najbolje da smiri? Ako pomgneš jetima i ako pomogneš prosjaka, kad vidiš da su oni nasmijani, znaj da će se osmijeh naseliti u tvoj srce.

11. I o blagodati Gospodara svoga kazuj - Nabrojte mi blagodati koje nam je Allah dao? Ne možete, jer ih nismo sposobni ni nabrojati a kamoli nešto drugo. Blagodat vida, govora, sluha.... Ako nas Allah ne voli, zašto smo još živi, Allah želi da Mu se vratimo, da Mu se na vrijeme pokajemo, kako bi sa nama bio zadovoljan.

Savjet meni i Vama! Kad zapadnete u očaj, stanje sekirnacije i depresije, učite i iščitavajte suru Ad-Duha, čitaje njen prevod, poruke koje nam Allah šalje i koje važe do Sudnjega dana. Ova sura je unijela smiraj i zadovoljstvo u srce Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, trebala bi i u naše.

Saudin Cokoja (n-um)

Nov-07-2016 08:47 AM
Kategorija: Ljekovita Moc Kur'ana
Forum: Razno

Draga braćo, došao mi je jedan mladić prije određenog vremena, i počeo se žaliti na svoje probleme koje ima većina omladine. Rekao je: "Žalim se kako imam mnogo briga i strahova. Žalim se na to kako nemam puno uspjeha u bilo čemu u životu. Nisam pokucao na neka vrata, a da ih nisam našao zaključana. Kakav god projekat bih počeo, to bi ubrzo propalo. Pored svega toga, osjećam bol u svome stomaku, išao sam od doktora do doktora, od mjesta do mjesta, tražeći lijeka, ali ga nisam našao..."

Rekao sam mu, oslanjajući se na Allaha: "Kada se čovjek razboli, ide doktoru. A on gleda simptome bolesti, a potom dadne svoju dijagnozu. Pa kada otkrije uzroke i bolest, propiše odgovarajući lijek. Kada se bolesniku propiše lijek, od njega se traži da ga redovno uzima. U određenim količinama i u određenom vremenu." Također sam mu rekao: "Od tebe se traži da redovno uzimaš lijek." On mi reče: "Ne trudi se džaba. Umorio sam se tražeći lijek í riješenje. Moje brige, strahovi i bolovi su brojni, remete mi želudac, ne mogu jesti, piti, spavati."

Rekao sam mu: "Lijek postoji. Ali od tebe se traži da redovno uzimaš taj lijek." Upita me koji je to lijek, a ja mu rekoh: "PET NAMAZA U TOKU DANA I NOĆI. Ko ih obavi, onda kada se na njih pozove, tj. u džamiji, kada se čuje ezan, ko ih obavi tada, bit će mu svjetlo i dokaz za njega na Sudnjem Danu! A ko ostavi namaz, Allah će ostaviti njega na Sudnjem danu..." "Onaj ko bude slijedio uputu Moju neće zalutati i neće nesrećan biti." (Ta-Ha, 123)

A koja je uputa veća od toga da redovno obavljaš namaz?! Ovo je lijek! Ovo je lijek za tog mladíća, i lijek za probleme svakog od nas! Da kucaš na vrata Liječnika pet puta dnevno, Njemu pribjegavaš, Njemu svoje želje i potrebe izložiš, Njemu molbe i dove uputiš. Tako mi Allaha, neće se naši problemi riješiti, niti naše brige otkloniti, niti će se naše stanje promijeniti, dok ne postanemo ustrajni na pet namaza! Naš odnos prema namazu rasplače oko, rastuži srce i razara dušu... Kako ne pomisle da će oživljeni biti na Dan veliki, "na Dan kada će se ljudi zbog Gospodara svjetova svjetova dići!" (El-Mutaffifun, 4-6)

Znamo mnogo ljudi, Allah da ih uputi, kada ih pitaš da li klanjaju, mnogi od njih kažu kako su im godine prošle, a nisu nikada sedždu Allahu učinili! Godinama nisu pred Gospodara licem na tle pali... Kakav je to život?! Tako mi Allaha, neće se popraviti čovjekovo stanje dok ne popravi svoj namaz. Tako mi Allaha, ne možeš Mu se približiti ni sa jednim djelom kao sa namazom!


Rekao je Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem: "Radite od djela koliko možete, a znajte da je vaše najbolje djelo namaz." Neće ti koristiti namaz, ni post, ni hadž, ni bilo koje dobro djelo, ako ti namaz ne bude dobar. Prvo za što će čovjek biti pitan na Sudnjem danu jeste namaz, ako on bude valjao, Allah će mu pogledati i ostala djela, a ako ne bude valjao... "Mi ćemo pristupiti djelima njihovim koja su učinili i u prah i pepeo ih pretvoriti." (El-Furkan, 23)

(n-um)

Jul-01-2016 06:47 AM
Šerijatsko liječenje Kur’anom
Kategorija: Ljekovita Moc Kur'ana
Forum: Razno

Neka je slava i hvala Uzvišenom Allahu, onoliko kolika je Njegova, subhanehu ve tea´la veličina i koliko samo Njemu ,Uzvišenom, dolikuje. Nema drugog Boga osim Allaha i neka je salavat i selam Poslaniku, sallallahu alejhi ve selleme, na njegovu porodicu, ashabe, kao i sve one koji slijede ispravnu i kod Uzvišenog Allaha jedinu priznatu vjeru, islam, sve do Sudnjega dana.http://www.ljekovitamockurana.com/images/agorapro/attachments/404/reakcije.jpg

TJELESNE REAKCIJE NA RUKJU


(Šerijatsko liječenje Kur’anom)
U današnjem vremenskom vrtlogu pojavljuju se učači rukje kao gljive poslije kiše ,te nakon izvjesnog vremena iščeznu , shvate da taj poziv nije namijenjen za njih ili se povuku jer su i sami oboljeli od džinnsko-šejtanskog udara.

Internet (You tube) je preplavljen sa velikim brojem video prezentacija na kojima se može vidjeti raznolike video rukje zastrašujuće reakcije ljudi koji su pogođeni sihrom,urokom i džinnskim udarom. Tjelesne reakcije na kur’ansku rukju mogu biti raznovrsne i oslikavaju stanje osobe koja je pogođena oboljenjima izazvanim džinnskim udarom,sihrom i urokom.


U predhodnom pasusu sam naveo da reakcije mogu biti raznovrsne i mogle bi se podijeliti na :
-    Blaži oblik (standardne reakcije)
-    Ekstremni oblik (grublje reakcije)


Blaži oblik ili standard reakcije u toku šerijatske rukje su :
-    Poigravanje očnih kapaka,
-    Uznemirenost popraćena drhtanjem jednog dijela tijela ili čitavog tijela npr.vidljivi trzaji u predjelu stomaka, igranje ručnih prstiju, drhtanje jedne ruke ili noge ,trzaji mišića ruku i nogu,
-    Ubrzani otkucaji srca,
-    Ubrzano i otežano disanje (osoba gubi zrak)
-    Znojenje tijela a posebno dlanova
-    Nekontrolisano zijevanje
-    Podizanje ruke ili ruku ,
-    Ljuljanje tijela naprijed-nazad,
-    Pad tijela na pod naprijed ili nazad (u većini slučajeva tijelo pada nazad)
-    Gubljenje svijesti (stanje popraćeno nekontrolisanim pokretima tijela, plač, vrištanje, kašljenje)
-    Izbacivanje tečnosti ili povraćanje ( bijela sluz, žuta i braun tečnost popraćena sukrvicom ali nikako hrana koja se nalazi u želudcu) .


Ekstremni oblik reakcije u toku šerijatske rukje su:
-    Džinn preuzima kontrolu govora (oboljeli nema kontrolu nad svojim ustima-jezikom , raznolik spektar stranih jezika)
-    Uvijanje tijela u pozicije koje su neizvodljive jednom čovjeku,
-    Podizanje tijela od/sa poda,
-    Fizički napad na učača rukje,
-    Besvjesno stanje ili otežano buđenje iz transa obuzetosti (nekad džinn nedozvoljava oboljelom da se probudi),
-    Deformacija lica u predjelu usta,
-    Grebanje tijela, lica, poskakivanje tijela.
-    Zagledanje u lice učača rukje,
-    Okretanje u krug ili zaokretanje cijelog tijela od pravca kible,
-    Pokušaj da se pobjegne iz prostorije gdje se uči rukja,


Navedene reakcije nisu mjerilo koliko je učač sposoban, poznat ili što je poznato kod našeg naroda naziv “jak (ima snagu) moć “,reakcije nisu produkt učača rukje već uticaj Allahovog subhanehu we ta'ala govora, kur'anskih sura, ajeta i dova Poslanika Muhammeda sallallahu alejhi ve sellem .


Kada se spomenu reakcije pri rukji odmah pomislimo na one velike i jasne: Vrištanje, plakanje, govor džinna iz čovjeka. Ako njih nema mnogi smatraju da pacijent i nema problema. To ne mora biti slučaj, niti je pravilo da pacijent mora pokazivati ekstremne simptome, pogotovo ne govor džinna. Često su bitniji sitniji znaci, kratki refleksi, igranje oko usta, očiju, osmjeh i slično. To je nešto što iskusni učači primjete a za sve ostale bi bilo nebitno. Učenje rukje zahtijeva promatranje i analizu, razmišljanje i kombinovanje. Ne dobija se uvijek sve na tacni i veoma jasno, pogotovo jer se u dosta slučajeva problemi pomiješaju, mnogo vrsta sihra odjednom, zaljubljeni džinni uz sihr, urok većinom. Učenje rukje i bavljenje tim poslom je mukotrpan posao koji zahtijeva prije svega iskrenost, šerijatsko znanje, psihologiju i mnoge druge stvari. Oni koji nisu spremni da to čitav život uče i nadograđuju ne bi se trebali time ni počinjati baviti.


Učači šerijatske rukje (ispravni učači) u toku učenja rukje postavljaju diagnozu na osnovu pojedinih reakcija izazvanih kur'anskim surama i ajetima .Rijetki su slučajevi da osoba oboljela od sihra i džinnskog uznemiravanja bude izlječena poslije prve rukje ,svaka bolest zahtjeva tretman pa tako i ovaj vid oboljenja ima svoje tretmane koji se ogledaju u ponavljanju učenja rukje nad oboljelim ,korištenje terapija zadatih od učača rukje.Oboljela osoba dolazi na tretmane rukje sve dok nestanu svi simptomi i reakcije na Uzvišeni Kur'an ,tretmani nekad traju danima,mjesecima i godinama sve zavisi koliko je oboljenje staro ili se neprestalno obnavljanja sihr.


Lijek i izlječenje dolazi od Gospodara svih svjetova Allaha subhanehu we ta'ala ,a nikako od ljudi i džinna.
Postoje takozvani učači rukje ili bolje rečeno lovci na novac koji uče rukju pomoću transkripcije , tj. ne poznaju kur'ansko pismo (sufaru ,tedžvid) te dok uče rukju osobe oboljele imaju reakcije. Ovdje se radi o džinnima neznalicama kao što je i sam „učač“ pa zbog straha od pojedinih pravilno izgovorenih sura i ajeta otkrije svoje prisustvo i tad nastaju reakcije.
Još jedan uzrok zašto dolaze reakcije kod oboljelih  “učača”neznalica se potpomaže sa mp3 rukjama ,uzima audio rukje sa interneta i iste koristi u svojim ritualima znajući da će  džinn imati strah od kur'anske rukje i dolazi do reakcija.


Treba naglasiti da i ispravni učači koriste audio rukju kao terapiju ili svoj lični odmor u toku učenja rukje kod težih i ekstremnih slučajeva


Ovakvi učači ili lovci na novac još više razbolijevaju oboljele, a prikrivaju se iza reakcija koje su izazvane kod oboljelih. Kod ovakvih nema tragova izlječenja već su još veći tragovi oboljenja. Nekad se dešava prividno ozdravljenje ali nakon nekoliko dana oboljela osoba primijeti da su se svi simptomi vratili nazad i ako se ponono vrati „učaču“ džinni ga ismijavaju tako što se prikriju u tijelu oboljele osobe (bez reakcija) pa tada neznalica pomisli da je uspješno završio svoj slučaj dok se za nekoliko dana opet javljaju isti simptomi i tako se oboljela osoba vrti u krug, a to je pogodno tlo za lovca na novac.


Nije potrebno pridavati veliku pažnju tjelesnim reakcijama u toku rukje već je jako bitno obratiti pažnju poslije rukje (da li su nestali tragovi bolesti).Raqi Senad Kovačević
www.ljekovitamockurana.com  • Indeks
  • » Članovi
  • » @Senad
  • » Profil

Forum Info

Forum Statistika
 
Ukupno tema:
293
Ukupno anketa:
4
Ukupno postova:
51
Postovi ove sedmice:
2
Info člana
 
Ukupno članova:
340
Najnoviji član:
Ilda
Članovi Online:
0
Musafiri Online:
308

Online: 
Nema članova online
FaLang translation system by Faboba