ljekovitamockurana7

Menu

Zaboravljena šifra? | Zaboravljeno korisničko ime? | Registruj se
  • Indeks
  • » Članovi
  • » @Senad
  • » Profil

Postovi

Postovi

Feb-05-2016 10:42 AM
Kategorija: Ljekovita Moc Kur'ana
Forum: Razno

We alejkumus-selam  Iliriana

Hvala Allahu, Gospodaru svih svjetova i neka je salavat i selam na Poslanika Muhammeda, sallallahu 'alejhi ve sellem.

Odgovor:

Crveni konac na kojeg se uce Kur'anske sure i ajeti te poslije proucene sure se veze čvorić i u isti se puše je već dugi niz godina prisutan na našim prostorima.U islamu ova pojava  nema nikakvo utemeljenje niti je bilo šta zabilježeno na stranicam istorije islama i časnih prethodnika. Ne postoji niti jedan Kur’anski ajet niti hadis koji se tiče crvenog konca kao talismana, hamajlije ili amuleta koji bi na bilo koji način bio zaštita onog ko ga nosi. Ako bi se isti konac vezao ili nosio da bi se odklonio urok ,a poznato nam je da  Samo dova Allahu dželle šanuhu i obavljanje propisanih ibadeta može da nas spasi urokljiva i zavidna oka i ništa više.

Treba se kloniti ovog ružnog i opasnog postupka jer zaista nam taj končić može samo povećati propast .

Dova  koja štiti od uroka:

E`uzu bi-Llâhi mine-ššejtâni-rradžim
Bismi-llâhi-rrahmâni-rrahîm

E`uzű bi kelimâti-Llâhi-ttâmmeti ve min kulli šejtânin ve hâmmetin ve min kulli `ajnin lâmmetin, e`uzu bi kelimâti-Llâhi-ttâmmâti min šerri mâ haleka ve mu`avvezetejni."

Allahov Poslanik preporučio je učenje sura El-Felek i En-Nas kao sredstvo za čuvanje od uroka. Zabilježeno je da je Allahov Poslanik učio razne dove kao vid zaštite od džinna i uroka sve dok nisu objavljene ove sure, a kada su one objavljene, samo je njih učio. (Tirmizi, vjerodostojnim ga je ocijenio šejh Albani)

Također je zabilježeno da je učio dove u kojima je molio Allaha da sačuva njegove unuke Hasana i Husejna, r.a., od uroka:
عن ابن عباس قال كان رسول الله صلى الله عليه وسلم يعوذ الحسن والحسن أعيذكما بكلمات الله التامة من كل شيطان وهامة ومن كل عين لامة ويقول إن أباكما كان يعوذ بهما إسماعيل وإسحاق . رواه البخاري
Transkripcija dove: ‘’U’izukuma bikelimatillahit-tammeti min kulli šejtanin ve hammeti ve min kulli ‘ajnin lammeti.’’ (Buharija, Ebu Davud, Tirmizi


Što se tiče pisanja Kur'anski sura ili ajeta na papir i potapanja u vodu nesmatra se hamajlijom,talismanom ili kod nas poznatog kao "zapis" .Osoba koja je oboljela od dzinnsko-sejtanskog svijeta ,sihra itd. a nema mogucnost da se sama lijeci ili da ode kod ucaca serijatske rukje ,ucac moze ispistati odredjene sure i ajete na cisti bijeli papir sa bojom od biljke šafran-sofron,bojom od voća nar te isti papir  poslati osobi da potapa u vodu i nakon sapiranja boje-harfova sa papira istu vodu koristiti za piće .Treba naglasiti da je lijek i izlječenje od Uzvisenog Allaha swt.

SENAD KOVAČEVIĆ

Jan-28-2016 11:43 AM
Kategorija: Ljekovita Moc Kur'ana
Forum: Razno

We alejkumus-selam postovana sestro Sejla

Hvala Allahu, Gospodaru svih svjetova i neka je salavat i selam na Poslanika Muhammeda, sallallahu 'alejhi ve sellem.


Odgovor na vase pitanje :


Hamajlije, zapise, talismane nije dozvoljeno nositi, i u ovom pitanju ne postoji razilaženje među islamskim učenjacima. Mnogo je argumenata koji to potvrđuju, jedan od njih su riječi Allahovog Poslanika: ''Ko nosi amulet počinio je širk.'' (Ahmed, Hakim, od Ukbe ibn Amira, r.a., a vjerodostojnim ga je ocijenio šejh Albani.)

Savjet tebi sestro taj konac i zapis spali i nemoj više posjećivati kojekakve nane koje saljevaju strhu,daju končiće i zamotuljke-zapise .

Allahov Poslanik, sallallahu alejhi we sellem, je rekao: “Ko god posjeti gatara i povjeruje u ono što on kaže, zanijekao je (postao je nevjernik u) ono što je objavljeno Muhammedu.” (hadis bilježi Ahmed, Ebu Davud i dr.) Šejh Abdul Aziz ibn Baaz, rahimehullah, je rekao: “Astrologija, čitanje iz listova palme, čitanje iz šoljice kahve, proricanje i druge stvari koje praktikuju vračari i sihrbazi jesu nauke iz vremena džahilijeta (vremena neznanja, vremena prije dolaska islama), koje su zabranili Allah, subhanehu we te’ala, i Njegov Poslanik, sallallahu alejhi we sellem. To su djela koja je Islam proglasio lažnim (neistinom) i upozorio na njihovo praktikovanje (zabranio) ili odlazak onima koji ih praktikuju, te pitati ih o bilo čemu ili vjerovati u ono sto kažu – zato što je to znanje o skrivenom, znanje koje je Allah, subhanehu we te’ala, zadržao samo za Sebe.! Da nas Allah, subhanehu we te’ala, sačuva od ove vrste iskušenja i od ove vrste ljudi!!!

Senad Kovačević

Dec-08-2015 05:29 AM
Narudžba i prodaja knjige Ajdin ef.Mušić
Kategorija: Ljekovita Moc Kur'ana

http://www.ljekovitamockurana.com/images/agorapro/attachments/404/prodaja-knjige.jpgZA DJECU SA POSEBNIM POTREBAMA
Svi prihodi od prodaje knjige idu za djecu sa posebnim potrebama u Zavidovićima
Cijena knjige 15KM
Naruči...........
Autor: Senad Kovacevic
Recezenti: kurra hfz Admir Husic
hfz Fuad Abdullah Seferagić
Mehmedalija Karamujic ef,
Lektura: prof. Ajdin ef. Mušić
TR Zavidovićanka Velid Oaza Zavidovići Čaršijska Džamija Zavidovići
PODIJELI I OSEVAPI SE

Nov-18-2015 06:43 AM
Šerijatsko liječenje Kur'anom Ajdin ef.Mušić
Kategorija: Ljekovita Moc Kur'ana
Forum: Liječenje

LIJEČENJE KUR'ANOM-RUKJA

Ajdin ef.Mušić

Slovenija-Ljubljana

Četvrtak /19.11.2015 u 12,00

Petak / 20.11.2015

Kontakt :

- Tarik 070 749 581

- Alim 040 820 521


http://www.ljekovitamockurana.com/images/agorapro/attachments/404/ajdin-ef.jpg

Nov-09-2015 09:48 AM
Znakovi boravka džina u kući
Kategorija: Ljekovita Moc Kur'ana

Alejkumu selam ve rahmetullahi ve berekatuhu sestro Šejla

Bismillah, zahvala i hvala pripadaju samo Allahu, s.w.t., neka je salavat i selam na Poslanika, savs, njegov Ehli Bejt i njegove časne ashabe

Džinni uz Allahovu dozvolu mogu da uzmu oblik čovjeka. Takođe, poznato je da mogu i da uzmu oblik raznih životinja, npr;pauk,macka,crni pas,skorpija,ptica itd.

U vašem slučaju predlažem da na vodu naučite Kur'anske sure i ajete (Ajetul-kursi, Ihlas, Felek i Nas, i dva zadnja ajeta Bekare-amener-resulu),te sa vodom poprskate to mjesto gdje se pojavljuje navedena paučina.

Senad .K

  • Indeks
  • » Članovi
  • » @Senad
  • » Profil

Forum Info

Forum Statistika
 
Ukupno tema:
286
Ukupno anketa:
4
Ukupno postova:
51
Info člana
 
Ukupno članova:
324
Najnoviji član:
Veronika
Članovi Online:
0
Musafiri Online:
47

Online: 
Nema članova online
FaLang translation system by Faboba