ljekovitamockurana7

Menu

Zaboravljena šifra? | Zaboravljeno korisničko ime? | Registruj se

Sihr Bolesti -Epilepsija (slike)

Sihr Bolesti -Epilepsija (slike)

Sihr Al-Maradh (Bolest).

Simptomi ovog sihra su:

1. stalni bol u određenom dijelu tijela
2. epilepsija
3. paraliza jednog dijela tijela
4. paraliza cijelog tijela
5. nemoć jednog od čulnih organa
Treba napomenuti da neki simptomi mogu biti slični normalnom fizičkom oboljenju. Da bi se došlo do zaključka da li se radi o sihru ili fizičkom oboljenju, učač će proučiti rukju. Ukoliko bolesnik osjeti nesvjesticu, ukočenost, glavobolju ili neku promjenu u tijelu tokom učenja onda se pretpostavlja da se radi o sihru. Ako pak, bolesnik nema nikakve reakcije tokom učenja, učač rukje će ga savjetovati da se radi o fizičkoj bolesti i da se obrati doktoru medicine.
Kako se čini ovaj sihr?
Kako je mozak glavni regulator u tijelu, on kontroliše svaki dio tijela putem određenih signala. Naprimjer, ako stavimo prst u vatru, prst šalje signal u mozak odakle dobija naredbu da se kloni opasnosti i ruka se povlači nazad. Sve ovo se dešava u djelićima sekunde. Allah dž.š. kaže u Kur'anu:

''To je Allahovo djelo; a pokažite Mi šta su drugi, mimo Njega, stvorili? Ništa! Mnogobošci su u pravoj zabludi.'' 
Putem ovog sihra džin se smješta u mozgu oboljele osobe, u centru za regulisane sluha, vida, osjećaja udova, nogu ili ruku, zavisno od instrukcija sihirbaza. Posljedice ovoga mogu biti slijedeće:
1. Džin može, uz Allahovo dž.š. odobrenje, potpuno onemogućiti određeni organ da funkcioniše, tako da osoba može postati potpuno gluha, slijepa ili fizički paralizirana
2. Džin može, uz Allahovo dž.š. odobrenje, učiniti da ti organi ili osjećaji nekada funkcionišu a nekada ne
3. Džin može uzrokovati mozak da šalje signale tako brzo da organi, iako nisu paralizovani, budu nepokretni ili onemogućeni da funkcionišu
Ipak, sve što se desi, desi se Allahovom odredbom, jer Allah dž.š. kaže:

''…ali nisu mogli time nikome bez Allahove volje nauditi.''
Uprkos ovome, mnogo je doktora u muslimanskom svijetu koji ne vjeruju niti prihvataju ove činjenice, ali kada su bili svjedoci ovih dešavanja nisu imali drugog izbora već da to prihvate i povjeruju u Allahovu moć i snagu.
(Tekst iz knjige Ljekovita Moc Kur'ana -Senad Kovacevic)

http://www.ljekovitamockurana.com/images/agorapro/attachments/404/sihr-001.jpg
http://www.ljekovitamockurana.com/images/agorapro/attachments/404/sihr-002.jpghttp://www.ljekovitamockurana.com/images/agorapro/attachments/404/sihr-003.jpghttp://www.ljekovitamockurana.com/images/agorapro/attachments/404/sihr-004.jpghttp://www.ljekovitamockurana.com/images/agorapro/attachments/404/sihr-005.jpghttp://www.ljekovitamockurana.com/images/agorapro/attachments/404/sihr-006.jpghttp://www.ljekovitamockurana.com/images/agorapro/attachments/404/sihr-007.jpghttp://www.ljekovitamockurana.com/images/agorapro/attachments/404/sihr-008.jpghttp://www.ljekovitamockurana.com/images/agorapro/attachments/404/sihr-009.jpghttp://www.ljekovitamockurana.com/images/agorapro/attachments/404/sihr-010.jpg

Editovao/la: Senad K - Jul-04-2017 01:30 PM

Preporučujem vam upotrebu čorokuta (ar: el-habetu es-sevda'), jer u njemu se nalazi lijek za sve osim za smrt." (Buhari, 7/160)

Administrator je onesposobio postove za goste. Molimo vas da se ulogate ili registrujete kako bi nastavili.
Imamo 1 musafira i 0 ostalih korisnika na temi

Forum Info

Forum Statistika
 
Ukupno tema:
293
Ukupno anketa:
4
Ukupno postova:
51
Info člana
 
Ukupno članova:
342
Najnoviji član:
Ilda
Članovi Online:
0
Musafiri Online:
115

Online: 
Nema članova online
FaLang translation system by Faboba