ljekovitamockurana7

Menu

Zaboravljena šifra? | Zaboravljeno korisničko ime? | Registruj se

Lijecenje neplodnosti uzrokovanim dzinnima i sihrom

Lijecenje neplodnosti uzrokovanim dzinnima i sihrom

Rukja , namaz , zikrovi dove, Konzumiranje (muz i zena) matične mliječi , polen i propolis u period od dva mjseca . Iskrenu dovu uputi Allahu u zadnjoj trećini noći da podari čestito čeljade.


''Prvu metodu spominje uvaženi šejh Salih el-Megamisi riječima: “Ako je Allah, s.w.t. iskušao bračni par pa nemaju djece, pokazalo se u dosta slučajeva efikasnim učenje jedne kur'anske dove, 40 puta na sedždi. Međutim, ovdje je bitno napomenuti da je to samo pokušaj uz iskren i jak oslonac na Allaha, s.w.t. Dakle, nigdje nije spomenuto da ko prouči tu dovu 40 puta na sedždi, da će njegova žena zatrudnijeti odmah ili u nekom kratkom roku. Dakle, ovo je samo pokušaj uz Allahovu pomoć koji se pokazao efikasnim u dosta slučajeva.

Dakle, muž i žena u toku dana ne jednom od farzova ili nafila na jednoj od sedždi prouče 40 puta dovu koja se spominje u Kur'anu, to je dova Božijeg poslanika, Zekerija, a.s. a ona glasi: “Gospodaru moj ne ostavljaj me sama, a Ti si jedini vječan.“ (Al-Anbija, 89) Dovu učiti svaki dan 40 puta, bilo bi poželjno da se uči na arapskom jeziku sa nijjetom u srcu da Allah, s.w.t podari potomstvo. Možda će se neki zapitati, odkud 40 puta? Kažemo da je vrijednost ovog broja spomenuta u Kur'anu, kad Gospodar kaže za Musa, a.s.: “I kad sa Musaom susret odredismo četrdeset noći....“ (Al-Bekara, 51). Dakle, kroz praksu mnogih bračnih parova, pokazalo se da su u kratkom roku nakon mnogo godina čekanja, opskrbljeni djetetom. A opet Allah sve određuje i daruje.“

Drugi primjer spominje šejh Nebil el-Av'adi riječima: “Mnogo je bračnih parova iskušano da nemaju djece. Znam lično nekoliko porodica koji su nakon iskrenog oslonca na Allaha, s.w.t. i činjenja što više istigfara u kratkom roku opskrbljeni djetetom. Zadnji slučaj je jednog mog prijatelja koji je u braku pet godina a djece nisu imali. Pokušali su sve, obišli sve dokotore i specijaliste, svaki nalaz je bio da su obadvoje zdravi i da mogu imati djecu.

Dao sam mu samo jedan savjet a savjet je zasnovan na kur'anskom ajetu koji glasi:“ ''Tražite od Gospodara svoga oprosta jer On, doista, mnogo prašta. On će vam kišu obilnu slati i pomoći vas imanjima I SINOVIMA i dat će vam bašče, i rijeke će vam dati'' (Nuh, 10-12). Rekao sam im da svaki dan čine istigfar 1000 puta, dakle da svaki dan kažu po 1000 puta “estagfirullah”. Malo ujutro, malo popodne, malo naveće. Zatim noćni namaz i iskrena dova. Nije prošla ni sedmica dana, žena od mog prijatelja je bila trudna, nakon pet godina čekanja.

Treći primjer navodi šejh Muhamed Hasan riječima: “Slušao sam dosta učenjaka koji savjetuju one kojima Allah, s.w.t. nije podario dijete da urade slijedeće: Nasuti pola čaše kišnice (vode), zatim u istu čašu nasuti mlijeka i sve dobro izmiješati sa medom. Po mogučnosti na tu smjesu proučiti rukju, zatim to piti, činiti što više istigfar i dovu na noćnom namazu. Zašto kišnica, med i mlijeko?

Uzvišeni za kišnicu kaže: “Mi spuštamo sa neba vodu kao BLAGOSLOV..“ (Kaf, 9). Za mlijeko Allah, s.w.t je rekao: “Mi vam dajemo da iz utroba njene mlijeko čisto pijete, koje nastaje od grizina u buragu i od krvi , ukusno onima koji ga piju.“ (An-Nahl, 66). Za med, Gospodar je objavio: “Iz utroba njihovih izlazi piće različitih boja koe je LIJEK ljudima..“ (An-Nahl, 69). Dakle kod ove tri materije nalazi se velika vrijednost i bereket koje je Allah, s.w.t spomenuo u Svojoj Časnoj Knjizi.

Četvrti savjet jeste, dijeljenje tajne sadake. Spoj istigfara i sadake uz Allahovu pomoć može da otkloni od čovjeka mnoge nedaće pa i neplodnost. Prilikom davanja sadake, posebno siromašnim ljudima koji znaju za vaše stanje (dakle da bračni par nemaju dugo djece), njihova dova koja u tom trenutku u sebi može sadržavati nevjerovatnu iskrenost, može da bude primljena kod Allaha, pa da vam Allah isto tako nadoknadi.

Molim Allaha, s.w.t. da podari svakom zdravo potomstvo, da nam djecu sačuva od svakog zla i da ih uputi na Pravi put, AMIN!!!''

(n-um)

Preporučujem vam upotrebu čorokuta (ar: el-habetu es-sevda'), jer u njemu se nalazi lijek za sve osim za smrt." (Buhari, 7/160)

Administrator je onesposobio postove za goste. Molimo vas da se ulogate ili registrujete kako bi nastavili.
Imamo 0 musafira i 0 ostalih korisnika na temi

Forum Info

Forum Statistika
 
Ukupno tema:
293
Ukupno anketa:
4
Ukupno postova:
51
Info člana
 
Ukupno članova:
341
Najnoviji član:
Ilda
Članovi Online:
0
Musafiri Online:
203

Online: 
Nema članova online
FaLang translation system by Faboba