ljekovitamockurana7

Menu

Zaboravljena šifra? | Zaboravljeno korisničko ime? | Registruj se

KAKO DŽIN NAUDI ČOVJEKU

KAKO DŽIN NAUDI ČOVJEKU

PITANJE:
Esselamu alejkum draga bračo, zanima me u kojim situacijama koje uradi čovjek, džin mu može naškoditi, znam da je jedna od njih vtšenje male nuže u zmijsku rupu, zanima me dali ima još? Allah vas nagradio.

ODGOVOR:
Alejkumu selam,
Da, džinni su bića koja znaju da se često osvete ljudima zbog njihove nepažnje, nemarnosti i oholosti. Znaju često da osobu žestoko kazne zbog povrede koja im je učinjena, posebno su osjetljivi kad im se porodica (žena i djeca) povrijede. Pored namaza te jutarnjeg i večernjeg zikra, koji su osnova za zaštitu od džinskih napada, čovjek se treba čuvati nekih stvari i situacija u kojim se često znaju desiti napadi džinna. Tu imamo dvije situacije, prva je kad se radi o direktnoj osveti džina jer on misli da ga je čovjek namjerno povrijedio i druga je indirektna osveta od strane džinna.
Direktna osveta od strane džina zbog slijedečih situacija:
- Prosipanje vrele vode ispod streha u akšam (posebno), okolo panja ili u wc šolju. Dakle ako se na tom mjestu desi džinn i vi ga pospete vrelom vodom, za očekivati je osvetu.
- Vršenje male nužde u zmijske rupe, na mravinjacima ili drugim staništima gdje životinje žive
- Mučenje i udaranje životinja, posebno mački i pasa, jer džinni često uzimaju njihove oblike pa se može desiti da baš džinna povrijediš.
- Ubijanje zmija u kući bez upozorenja i traženja da istu napusti (kako je došlo u hadisima)
- Skakanje sa viskog mjesta na zemlju bez spominjanja Allaha, jer se može desiti da skočiš na džinna koji je spavao i sl.
- Bacanje kamenja u napuštene bunarove ili na obale rijeka bez spominjanja Allaha, može da se pogodi džin, jer tamo često stanuju.
Indirektna osveta od strane džina:
Dešava se kad džin ne može da priđe vjerniku zbog njegovog namaza i zikra, pa onda traži priliku kada i kako da mu naudi, neke od tih situacija su:
- Uznemiravanje putem straha i nesanice, džinn kad uhvati da je čovjek nemaran (ne obavlja namaz an vrijeme, nema sunneta, ne uči jutarnji i večernji zikr), djeluje na njega raznim metodama.
- Zaljubljenost – uznemirava ga u snu, kvari odnos sa njegovom ženom, slaba erekcija i sl.
- Putem sihra, nosioc sihra se približi insanu i na razne načine mu se osvečuje.
- Urokom, džin takođe može da urekne čovjeka

Odgovorio: Ebu Bilal
PUTEM ISLAMA

Ni sav Mrak svijeta ne može prekriti svjetlost jedne svijeće!

Administrator je onesposobio postove za goste. Molimo vas da se ulogate ili registrujete kako bi nastavili.

Re: KAKO DŽIN NAUDI ČOVJEKU

SIHR KOJI JE "ODNIO" KUR'AN

Danas sam učio rukju hafizi Kur'ana. Bila je zlatni student sa prosjekom oko 9,8... Bila je uzorno dijete, jedino žensko kod majke i oca. Ono što sam danas proživio dugo ću pamtiti. 3 godine se nije kupala, isto toliko počešljala. 5 god nije ponovila ni jednu stranicu Kur'ana. Ugojila se puno...
Ušao sam u sobu, zatražio čašu vode, crni misk i zapalio misk štapić, zatim sam stao na sred sobe i na sav glas proučio ezan špricajući ćoškove sobe. Otvorila je oči pogledala me oštro, da ću zapamtit taj pogled. Učio sam opštu rukju, zatim rukju protiv zaljubljenih džina, zatim ajete kazne. Pokazivala je male reakcije. Nakon 1,5 sati učenja otvorila je oči, počela jaukat, psovat i pružati jezik čiji se vrh savijao na gore poput zmijinog, nemoguće izvodivo za svjesnog čovjeka. Prskao sam je naučenom vodom pomiješanom sa mirisom crnog miska. Samo je na par trenutaka otvorila oči pogledala me oštro i ljutito i ponovo pala u "trans". Moj glas više od 2 sata nije mogao izdržati pa sam morao rukju privesti kraju. Molim Allaha da pomogne ovoj porodici.
Prije same rukje upitao sam od kada vlada ova situacija, kazali su mi da je hafiza trebala da podučava Kur'anu djecu i da je otišla u jednu školu na posao i nakon povratka više nije bila svoja... Da nas Allah sačuva zavisti i međusobne mržnje a konačan sud je kod Allaha, niko tuđe breme neće nositi..

Administrator je onesposobio postove za goste. Molimo vas da se ulogate ili registrujete kako bi nastavili.
Imamo 0 musafira i 0 ostalih korisnika na temi

Forum Info

Forum Statistika
 
Ukupno tema:
290
Ukupno anketa:
4
Ukupno postova:
51
Info člana
 
Ukupno članova:
336
Najnoviji član:
Enko
Članovi Online:
0
Musafiri Online:
134

Online: 
Nema članova online
FaLang translation system by Faboba