ljekovitamockurana7

Menu

Zaboravljena šifra? | Zaboravljeno korisničko ime? | Registruj se

LIJECENJE KUR’ANOM UZ UPOTREBU BILJA

LIJECENJE KUR’ANOM UZ UPOTREBU BILJA

LIJECENJE KUR’ANOM UZ UPOTREBU BILJA
SIDR I KOSTUS -(indian costus)

Pripremio :Senad Kovacevic-Australia
Svaka zahvala i hvala pripadaju Uzvišenom Allahu, i neka je salavat i selam na Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, njegovu porodicu i ashabe.

Liječenje sihra i djelovanja urokljivog oka koristeći lišće sidra

http://www.ljekovitamockurana.com/images/agorapro/attachments/404/sidr-ljekovitamockurana.jpg


Sidr - السدر

Svi njegovi dijelovi imaju ljekovitu vrijednost. Listovi se koriste kao biljni šampon, za liječenje peruti, vaške, otečene oči, gojaznost... Pomiješan sa toplom vodom listovi se koriste za čišćenje tijela jer su dezinfekciona sredstva i ulje iz smole je dezodorans. Njegov pepeo se koristi za liječenje zmijskih ujeda. Otkriveno je da njegovi plodovi imaju veoma veliku energetsku vrijednost. Njegove sjemenke su bogate proteinima; listovi su bogati kalcijumom, gvožđem i magnezijumom. Korijen i kora se takođe koriste u raznim medicinskim preparatima.


Sidrat ul-Munteha, gdje je Poslanik a.s. vidio Džibrila kada je bio na Mi'radžu: "On ga je i drugi put vidio, kod Sidretu-l-muntehaa, kod kojeg je džennetsko prebivalište, kad je Sidru pokrivalo ono što je pokrivalo –pogled mu nije skrenuo, nije prekoračio, vidio je najveličanstvenija znamenja svoga Gospodara. " (en-Nedžm, 53:13-18). Dio preveden ovdje kao ‘’ kad je Sidru pokrivalo ono što je pokrivalo’’ je objašnjen u hadisu koga bilježi Buhari od Ebu Zerra u kome Muhammed a.s. kaže: ‘’Bilo je prekriveno bojama, ne znam kojim…’’  Prema hadisu od Ebu Saida i Ibn Abbasa, on je rekao: ‘’Bilo je prekriveno melekima’’. U Muslimovom sahihu stoji: ‘’Kada je bilo prekriveno sa tim čime je bilo prekriveno Allahovom naredbom, promijenilo se i nema Allahovog stvorenja koje može opisati njegovu ljepotu.’’ U poznatom hadisu o Mi’radžu Muhammed a.s. kaže da kada ga je Džibril podigao u nebesa, on je po Allahovoj naredbi išao od jednog neba do drugog dok nije došao do sedmog neba. Rekao je: ‘’Onda sam odveden do Sidrat ul-Munteha; njegovi plodovi su kao vrčevi Hadžera a lišće poput slonovskih ušiju. Reče, ‘Ovo je Sidrat ul-Munteha’…’’ (el-Buhari, 3598).


Razlog zašto se zove Sidrat al-Muntaha – Prenosi Ibn Mes’ud a bilježi imam Muslim: ‘’Tu sve što dolazi sa zemlje zastaje (jentehi) i uzima se odatle, a i što ide dolje to se zaustavlja i odatle preuzima.’’ En-Nevevi kaže: ‘’To se zove Sidrat ul-Munteha jer znanje meleka prestaje na tom mjestu, i niko nije otišao dalje od toga, osim Allahov Poslanik a.s.’’
Korišćenje sidra – Grupa učenjaka tvrdi da je sidr uspješno liječi sihr, uz Allahovu odredbu
Ibn Hadžer navodi u El-Fethu da Abtal tvrdi u knjigama od Wehba ibn Munebeha da se uzme sedam listova zelenog sidra, da se izmrve sa dva kamena, da se tome doda voda, pruči ajet Kursi i Qawakil ajeti (to su sure koje počinju sa 'Qul' – 'Reci' a to su: sura Džinn, Kafirun, Ihlas, Felek i Nas) zatim se uzmu tri gutljaja i opere se sa ostatkom vode. Ovo će otkloniti sve bolove i izliječiti ljude sa seksualnim portemećajima (Fath Al-Bari -10/233).
El-Lalkai je rekao da Muhamed ibn Osman priča da  Said bin Muhamed Al-Hanat navodi slijedeće: ''Ishaq ibn Ebi Israel je rekao: 'Čuo sam Sufjana da je rekao da je Sulejman ibn Umeje ibn Mesud (Šejh Taqifa)  čuo da je Aiša r.a. savjetovala ženu da koristi sidr i vodu da spere tragove sihra (Sharh Usul Itiqad Ahl Al-Sunah wa Al-Jamaa -7/1288).
Šejh Abdullah bin Abdelrahman El-Džibrin tvrdi ''Učio sam rukju rodbini i prijateljima koji nisu mogli da imaju seksualne odnose sa svojim ženama slijedeći ono što je ibn Kesir rekao. Koristio sam lišće sidra i učio ajete koje je naveo i oni su se Allahovom voljom izliječili.''

Vrijedi napomenuti da koristiti vodu od sidra u navedenoj formi ima veliki efekat i mnogi koji liječe su svjesni toga. Ipak, korist od te vrste liječenja nije samo za ljude koji ne mogu da imaju seksualne odnose sa ženama, to isto koristi i onima koji boluju od epilepsije, urokljivog oka i sihra općenito (samo za pranje).


Da se odstrani sihr sa osobe, posebno ako čovjek ne može prići ženi zbog opsjednutosti sihrom, je da se uzme sedam listova sidra i da se izmrve u posudu sa dva kamena, nasuti u posudu dovoljno vode da se opere tijelo, izvaditi kamenje iz posude i onda učiti navedene ajete: (Nakon učenja popiti tri gutljaja i oprati se ostatkom vode. Ova se procedura može ponoviti dva ili više puta dok se ne odstrani sihr. Ajeti se mogu proučiti tri do sedam puta radi jačeg efekta.)

 
1.    Fatiha
2.    Ajet Kursi i još 4 ajeta, znači do kraja slijedeće stranice Kur'ana (2/255-259).
3.    Ašere Lillahi (2/284-286)
4.    Surah al-A'raf (7/117-119)
5.    Surah Yunus(10/79-82)
6.    Surah Ta-Ha(20/65-69)
7.    Sûrah al-Kâfirûn (109)
8.    Sûrah al-Ikhlâs (112)
9.    Sûrah al-Falaq (113)
10.    Sûrah al-Nâs (114)

http://www.ljekovitamockurana.com/images/agorapro/attachments/404/indisan-costus-kostus-ljekovita.jpg

Kostus-Indian Costus- (Qist) - القسط


Morski kostus (Qust al-Bahri) i kostus indijskog drveta ('Oud al-
Hindi ili Qust al-Hindi)

Biljka Kust, koja je poznata kao kostus je visoka 2 metra i uglavnom se nalazi na sjeverozapadu i sjeveroistoku himalajskog regiona. Korijeni se koriste u medicinske svrhe. Ibn Hadžer citira Ibn Arebija koji je rekao da postoje 2 vrste kostusa; Kust Al-Bahri (morski kostus) i 'Oud Al-Hindi ili Qust Al-Hindi (kostus indijskog drveta). Morski kostus je bijeli a kostus indijskog drveta je ljući i tamniji.


Poslanik a.s. je rekao: ''Puštanje krvi (Hidžama) i morski kostus su najbolji za lijek.'' I dodao: ''Ne bi trebalo štetiti vašoj djeci liječenjem angina pritiskom njihovih krajnika, radije koristite morski kostus.'' [Sahih el-Buhari (5696)].
Ibn ul Kajjim je rekao: "Postoje dvije vrste kostusa, bijela vrsta koja se zove (Qust al-Bahri) morski kostus. Kostus indijskog drveta ('Oud al-Hindi ili Qust al-Hindi) je najljući a morski kostus je najblaži. Obje vrste sadrže mnoge koristi...'' Oni isušuju sluz (šlajm) i prehladu. Kad se uzimaju kao napitak, oni pomažu slabu jetru, želudac i prehlade povezane s takvim slučajevima. Kostus koristi i protiv različitih groznica, bola na strani tijela i otrova. Kada se lice namaže kostusom koji je izmljeven i pomiješan sa vodom i medom onda liječi mrlje koje se pojavljuju na licu. Galinus je rekao da kostus iscjeljuje tetanus, bol na obje strane i ubija mjesta (koje je nazvao sjemenke bundeve).


Moderna istraživanja sugeriraju da je kostus dobar pročišćivač krvi, antiseptik i povećava kožnu cirkulaciju. Stoga bi mogao biti korišten za liječenje peruti, pjega i lišajeva. Takođe odbija insekte i može se koristiti da čuva odjeću od insekata. Koristi za grčeve a pomaže i protiv kašlja, bronhitisa, bronhijalne astme, paraliza, paraliza lica i slično.


Kako se uzima kostus:

1. 1 kašičica kostusa, 1 kašičica meda u toploj vodi, najbolje na prazan stomak, jednom dnevno.
Koristi se za liječenje; bolova u stomaku, proljeva, zatvora, problema debelog crijeva, krvnih ugrušaka, tumora, raka, holesterola, visokog krvnog pritiska, astme, problema s disanjem, čisti stomak, povećava plodnost, jača mišiće nakon poroda, pomaže za mršavljenje (uzeti dva puta dnevno, ujutro i navečer), dijabetes (bez meda).


2. 1 kašičica kostusa, 1 kašičica meda, pomiješati zajedno i namazati po koži. Sačekati dva sata i to isprati.
To se koristi za liječenje; akni, bubuljica, pjega, ožiljaka, opekotina, razujedanja, ujeda komaraca, lišajeva, hemoroida…


3. 1 kašičica kostusa, 1 čaša vode, kuhati dva minuta zajedno i sačekati da se ohladi. Promućkati i staviti po tri kapi u svaku nozdrvu.
To pomaže pri krvarenju iz nosa, curenju nosa i kao dezinfekcija za posjekotine.


4. 1 kašičica kostusa, staviti direktno na kožu.
Pomaže kod gljivične infekcije stopala (atletsko stopalo) i koristi se kao prirodni dezodorans. Uzima se sa hranom ili pićem, jednom sedmično. Pomaže i jačanje imuniteta.


5. 1 kašičica kostusa, 1 čaša kokosovog ulja. Ugrijati na niskoj temperaturi i sačekati da se ohladi. Dobro promućkati i aplicirati na kožu.

To se koristi za liječenje peruti, gubitak kose, artritis, reumatizam, lišajeve, ujeda, mrlja...
Kao i kod bilo kojih biljnih preparata- provjerite s liječnikom prije uzimanja. Trudnice ne smiju ovo koristiti. Provjerite s liječnikom ako uzimate lijekove za razrijeđivanje krvi ili lijekove za visoki krvni pritisak prije uzimanja.


Liječenje sihra kostusom

Kapi za nos spravljene od indijskog kostusa se mogu koristiti da razljute tvrdoglavog džina [koji je opsjeo osobu i nije ga lahko istjerati]. Pacijent to treba uzeti kroz nos, tako da kostus ide pravo u mozak gdje je džin lociran i on će se toliko uznemiriti da neće moći to podnijeti i požuriće da bježi, ili će razgovarati sa učačem rukje i obećaće da ode i ne vrati se. U hadisu se pominju vrline indijskog kostusa, poput onoga koga bilježi Buhari u svom Sahihu (5692): Prenosi se da je Um Kajs bint Mihsan rekla: 'Čula sam Poslanika a.s. da kaže: ''Trebalo bi da koristite indijski tamjan [al-'ud al-hindi] jer u tome je lijek za sedam bolesti. On se može uzeti u obliku kapi za nos za probleme grla ili dat u stranu usta za upalu pluća.''
Kako dati kapi od indijskog kostusa?


Indijski kostus treba biti samljeven u prah. U Fath Al-Baari, Ibn Hadžer je opisao kako se koristi indijski kostus. On je rekao: pacijent treba da legne na leđa, a nešto treba staviti ispod ramena da bi se podigla, tako da mu je glava zabačena nazad. Kapi maslinovog ulja pomiješanog sa kostusom bi tada trebalo staviti u nos, tako da one mogu doći do mozga i bilo koja da je bolest u pitanju može se odstraniti kihanjem.

Kostus štap može da se kuha 10-15 minuta i pije  na primjer tri noći za redom. Takođe, kostus prah se može dodati u maslinovo ulje i onda se masirati na koži. Kostus prah može se dodati u toplu vodu i sa medom piti ujutru. Ove metode su primjenjivane i bile su uspješne u istjerivanju džina i liječenjusihra.

Obično džin može biti protjeran na ovaj način, ali ako džin izađe, a onda se vrati iz bilo kog razloga, npr. natjeran da uđe u osobu onda pacijent treba da snimi slijedeće sure i da ih sluša:

El-Fatiha, El-Bekara, Ali 'Imran,Et-Tevba, Ja-Sin, Es-Saffat, Ed-Duhan, Kaf, Er-Rahman, El-Mulk, El-Džinn, El-Kafirun, Al-Ihlas, El-Felek i En-Nas.

Ve billahi tevfik.

www.ljekovitamockurana.com

Editovao/la: Senad K - Dec-10-2014 06:51 AM

Preporučujem vam upotrebu čorokuta (ar: el-habetu es-sevda'), jer u njemu se nalazi lijek za sve osim za smrt." (Buhari, 7/160)

Administrator je onesposobio postove za goste. Molimo vas da se ulogate ili registrujete kako bi nastavili.

Re: LIJECENJE KUR’ANOM UZ UPOTREBU BILJA

Selam !

Brat Senad mi je davao u terapiji ove dvije vrste biljki :

Sidr
Zeleni listovi i prah od sidra ,u vodu se natope listovi ili prah te se sa tom vodom sapiram ,a vodu u koju sam pomjesao sidr u prahu sam koristio za pice ujutro i navece (prije sabah namaza i aksam namaza)

Reakcije od sidra su bile povracanje,znojenje i dosta sam toga hvala Allahu dz.s izbacio iz sebe.Elhamdulillah

Indian costus-Qist-Kostus sam koristio u drugom dijelu terapije kuhanje korjena u vodi i tu vodu sam mjesao sa obicnom vodom u koju sam se potapao pola sata prije aksam namaza.

Reakcije : dok sam se potapao u vodu ,voda me je gusila,osjecaj da gubim svijest,nagla hladnoca u tijelu ,poslije 4 dana se sve smirivalo a terapija je trajala 7 dana sa Kostusom.

Hvala Allahu dz.s na svakom stanju .Amin

Administrator je onesposobio postove za goste. Molimo vas da se ulogate ili registrujete kako bi nastavili.
Imamo 0 musafira i 0 ostalih korisnika na temi

Forum Info

Forum Statistika
 
Ukupno tema:
293
Ukupno anketa:
4
Ukupno postova:
51
Info člana
 
Ukupno članova:
342
Najnoviji član:
Ilda
Članovi Online:
0
Musafiri Online:
198

Online: 
Nema članova online
FaLang translation system by Faboba